Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Preşedinţia rusă a anunţat că speră ca negocierile cu ucrainenii să înceapă fără întârziere

ro

28 Feb, 2022 13:58 2135 Marime text
  • Preşedinţia rusă a anunţat luni că speră ca negocierile cu ucrainenii găzduite de Belarus să înceapă fără întârziere, dar nu a comentat despre obiectivele Moscovei la aceste tratative, transmite Reuters.


Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că Rusia regretă că dialogul cu ucrainenii nu a început cu o zi mai devreme.


Între timp, forţele invadatoare ruse au ocupat două oraşe mici din estul Ucrainei. Rezistenţa întâmpinată de ruşi a fost în general puternică, iar izolarea diplomatică şi economică a Moscovei s-a accentuat, menţionează agenţia citată.


Chiar Kremlinul a recunoscut luni că realitatea economică din Rusia s-a schimbat. Peskov a susţinut însă că nu există motive de îndoială faţă de eficienţa băncii centrale a Rusiei în combaterea efectelor sancţiunilor occidentale. El a declarat că la Moscova există un plan de reacţie la sancţiuni, care acum este pus în aplicare.


Luni, banca centrală a majorat rata dobânzii directoare de la 9,5% la 20%.


Rusia va răspunde pe bază de reciprocitate la sancţiunile în domeniul industriei aviatice, cu interesele ruse "pe primul plan", potrivit oficialului rus.


Purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin a mai anunţat că acesta urmează să se întâlnească luni cu diferiţi oficiali, printre care ministrul de finanţe şi guvernatorul băncii centrale.


Sursa Agerpres




 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii