Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Turciei, Recep Erdogan, acuză UE că vrea să se îndepărteze de Turcia

ro

16 Sep, 2023 15:42 862 Marime text
Sursă foto - Facebook.com
  • Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă, 16 septembrie 2023, Uniunea Europeană că încearcă să se „îndepărteze” de Turcia, în contextul în care negocierile de aderare între UE şi Ankara sunt într-un punct mort, transmit AFP şi Reuters.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat sâmbătă, 16 septembrie 2023, Uniunea Europeană că încearcă să se „îndepărteze” de Turcia, în contextul în care negocierile de aderare între UE şi Ankara sunt într-un punct mort, transmit AFP şi Reuters, conform Agerpres.

„Uniunea Europeană caută să se îndepărteze de Turcia. Noi vom efectua propria evaluare şi am putea de asemenea să ne îndreptăm spre altă direcţie”, a declarat şeful statului turc înainte de a pleca spre New York, unde va participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a ONU.


În urmă cu câteva zile, comisarul european pentru extindere Oliver Varhelyi i-a solicitat Turciei progrese în materie de democraţie.

„Negocierile de aderare sunt în prezent într-un punct mort. Pentru reluarea lor, există criterii foarte clare de care va trebui să se ţină cont, legate de democraţie şi statul de drept”, a avertizat Oliver Varhelyi într-o vizită făcută pe 6 septembrie la Ankara.


Turcia şi-a depus candidatura la Comunitatea Economică Europeană în 1987 şi la Uniunea Europeană în 1999, dar negocierile începute în 2005 sunt blocate de mai mulţi ani. 


Citește și:
MAE nu recunoaște așa-zisele „alegeri prezidențiale” din regiunea Karabah
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii