Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:51 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu „Poporul va decide şi la referendumul din această toamnă soarta ţării”

ro

23 Jun, 2024 16:12 534 Marime text
Sursa foto: Facebook/Maia Sandu 
  • De la adoptarea Declaraţiei de Suveranitate şi până acum, Republica Moldova a avut un drum plin de dificultăţi, cu toate acestea, în cei peste 34 de ani, ea a rămas un stat paşnic şi democratic, în care poporul este suveran şi decide soarta statului, a declarat preşedintele Maia Sandu cu ocazia marcării la, 23 iunie, a Zilei Suveranităţii R. Moldova.

Declaraţia de Suveranitate a fost adoptată la 23 iunie în 1990 şi este document istoric care urmăreşte scopul instituirii justiţiei, ocrotirii legalităţii şi stabilităţii sociale, potrivit Agerpres.

"Poporul va decide şi la referendumul din această toamnă soarta ţării pentru deceniile care urmează - dacă sprijină (sau nu) aderarea Moldovei la Uniunea Europeană", afirmă Maia Sandu în mesajul său.

"Am învăţat, în anii de independenţă, că democraţia şi libertatea nu sunt bunuri date. Aceste valori trebuie apărate în fiecare zi dacă vrem să ne construim o viaţă paşnică şi prosperă, aici, la noi acasă, şi să lăsăm moştenire copiilor o ţară liberă, independentă şi protejată", a transmis preşedintele Maia Sandu în mesajul său. 


Citește și
Preşedinta Maia Sandu a confirmat un acord de securitate al Republicii Moldova cu UE
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii