Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dezastru în Pakistan! Peste 1000 de morți în urma inundațiilor abundente

ro

29 Aug, 2022 09:57 1488 Marime text
 
Sursă: Pixabay
  • Peste 33 de milioane de locuitori, sau unul din şapte pakistanezi, au fost afectaţi de inundaţii şi circa un milion de case au fost distruse sau grav avariate, potrivit guvernului.

Inundaţiile provocate de ploile musonice care au început în luna iunie au făcut cel puţin 1.061 de morţi în Pakistan, potrivit celui mai recent bilanţ, publicat luni de Autoritatea naţională pentru gestionarea dezastrelor (NDMA), informează Agerpres.

Conform NDMA, 28 de persoane au murit în ultimele 24 de ore, însă autorităţile încearcă încă să ajungă în satele izolate din zonele muntoase aflate în nordul ţării, ceea ce ar putea creşte şi mai mult bilanţul.

Peste 33 de milioane de locuitori, sau unul din şapte pakistanezi, au fost afectaţi de inundaţii şi circa un milion de case au fost distruse sau grav avariate, potrivit guvernului.

NDMA a precizat că peste 80.000 de hectare de terenuri cultivabile au fost devastate. De asemenea, peste 3.400 de kilometri de drumuri au fost avariaţi şi 149 de poduri, luate de ape.

Musonul, care durează de obicei din iunie până în septembrie, este esenţial pentru irigarea plantaţiilor şi pentru refacerea resurselor de apă ale subcontinentului indian, însă, în fiecare an, aduce şi tragedii şi distrugeri.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii