Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:55 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Pentagonul intenționează să relaxeze condițiile de recrutare

ro

02 Nov, 2016 07:20 741 Marime text
Forțele armate ale Statelor Unite trebuie să utilizeze criterii mai flexibile la recrutare, a apreciat ieri departamentul american al apărării. Pentagonul cere diferitelor servicii ale armatei să își revizuiască normele de recrutare, "pentru a se asigura că nu sunt prea restrictive", transmite AFP.
 
Printre restricțiile menționate se numără greutatea peste cea ideală, forma fizică, testele de înot, antecedentele de fumat canabis, tatuajele sau copiii din afara căsătoriei. Secretarul apărării, Ashton Carter, a declarat că se urmărește astfel reducerea riscului de izolare tot mai accentuată a forțelor armate față de populație.
 
Recrutarea în forțele armate ale SUA tinde să se restrângă tot mai mult în bazinele tradiționale — sudul și populația rurală, a explicat Carter într-un discurs la o universitate newyorkeză. Candidații din nord-est sunt tot mai greu de găsit, iar din punct de vedere sociologic armata "începe să semene cu o afacere de familie": copiii militarilor au de două ori mai multe șanse să se înroleze decât cei ai căror părinți au alte profesii.
 
Pentru a îmbunătăți situația, armata trebuie să nu mai descurajeze anumite categorii de populație, a căror pondere este în creștere rapidă. De exemplu, nu trebuie să închidă ușa în nas tinerilor supraponderali, a arătat un oficial citat de AFP. Criteriile fizice pot fi îndeplinite în urma pregătirii, a explicat el. Părinții necăsătoriți sunt în prezent refuzați, dar în armată sunt deja mulți părinți divorțați după înrolare, a adăugat sursa citată. Cât despre tatuaje, ar putea fi generalizată practica din marina militară: US Navy tocmai a permis așa-numitul "sleeve", tatuajul pe tot brațul.
 
În mandatul lui Ashton Carter, s-au luat deja câteva măsuri pentru creșterea atractivității carierelor militare. S-a generalizat concediul de maternitate de 12 săptămâni, s-a introdus un concediu de paternitate de 14 zile, s-au eliminat restricțiile pentru femei în misiunile de luptă și s-a permis înrolarea transsexualilor.
 
Efectivele forțelor armate ale SUA sunt de aproximativ 1,3 milioane, cărora li se adaugă peste 800.000 de rezerviști.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii