Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moșteanu (USR) „O aderare limitată la Schengen echivalează cu praf în ochii românilor”

ro

11 Dec, 2023 16:55 731 Marime text
Sursa foto: Facebook


 
  • Purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a afirmat, luni, că o aderare „parţială" a ţării noastre la spaţiul Schengen echivalează cu „praf în ochii românilor", criticându-l pe premierul Marcel Ciolacu, despre care a spus că face anunţuri „triumfale", potrivit Agerpres.

Conform unui comunicat USR, este insuficientă acceptarea unei aderări „limitate" la Schengen, care permite doar eliminarea controalelor la aeroporturi.

„România merită o aderare completă în Schengen. Este inacceptabil să se ridice doar graniţele aeriene, în timp ce şoferii de camioane români continuă să stea la cozi interminabile la graniţe, în timp ce românii care vin din Europa să-şi vadă ţara de sărbători stau cu orele la graniţă, în timp ce exportatorii noştri pierd bani cu fiecare livrare care pleacă spre Europa", a declarat Ionuţ Moşteanu.


El a cerut Guvernului, premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Klaus Iohannis să continue negocierile pentru o „aderare completă" la Schengen.

„Klaus Iohannis şi Marcel Ciolacu au obligaţia să continue negocierile pentru intrarea completă a României în Schengen. Nu să accepte să se umilească în faţa Guvernului austriac, în timp ce anunţă victorios un eşec. Vom continua să pierdem miliarde de euro dacă nu se deschid şi frontierele terestre pentru ţara noastră. Este obligaţia Guvernului să fie transparent în privinţa negocierilor cu Austria pe tema migraţiei. Condiţiile impuse nu pot fi acceptate fără o dezbatere naţională", a spus Moşteanu.


USR i-a cerut lui Marcel Ciolacu să renunţe la declaraţiile „populiste" şi să arate un plan concret pentru aderarea completă a României la Schengen, atât pe cale terestră, cât şi aeriană.


„România merită acest lucru, a îndeplinit toate cerinţele pentru aderarea la Schengen, aşa cum a confirmat şi Comisia Europeană. Românii au o contribuţie importantă la economiile şi societăţile altor ţări europene prin munca şi seriozitatea lor", se mai arată în comunicat.


Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă seara, că Austria "şi-a flexibilizat poziţia" în ceea ce priveşte spaţiul Schengen şi este de acord cu ridicarea graniţelor aeriene pentru România.

Citește și
Austria pune condiții clare pentru a fi de acord cu primirea României şi Bulgariei în aşa-numitul „Air Schengen“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii