Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mii de persoane manifestează la Viena împotriva vaccinării obligatorii începând de luna viitoare. "Guvernul trebuie să plece!" (VIDEO)

ro

15 Jan, 2022 20:52 1681 Marime text
Mii de persoane au ieşit în stradă sâmbătă, 15 ianuarie, la Viena, pentru a protesta împotriva planurilor guvernului de a introduce vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 pentru toţi începând de luna viitoare, relatează Reuters.



"Guvernul trebuie să plece!" au scandat manifestanţii la o întrunire în centrul Vienei, în ceea ce a devenit un eveniment de rutină în fiecare sâmbătă.


Parlamentul urmează să se pronunţe săptămâna viitoare în această problemă, care a polarizat ţara, în timp ce numărul de infecţii creşte.


În noiembrie, executivul austriac a anunţat cel de-al patrulea lockdown la nivelul întregii ţări şi a declarat că va institui vaccinarea obligatorie pentru toţi cetăţenii, astfel această ţară fiind prima din Uniunea Europeană care va proceda astfel.


Potrivit unui sondaj pentru revista Profil, 51% dintre persoanele intervievate se opun vaccinării obligatorii din luna februarie, dintre care 34% s-au pronunţat împotriva obligativităţii vaccinării în general, iar 17% sunt favorabili amânării de a se lua o astfel de decizie. Sondajul a relevat că 45% dintre austrieci sunt în favoarea vaccinării obligatorii începând din februarie.
 

Autorităţile sanitare au raportat peste 1,4 milioane de cazuri de contaminări şi aproximativ 14.000 de decese din cauza COVID-19 de la declanşarea pandemiei la începutul anului 2020.

Foto captură Twitter

Sursa Agepres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii