Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:33 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Britanie declară urgenţă naţională din cauza temperaturilor record. Care a fost cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată

ro

15 Jul, 2022 14:11 908 Marime text
Temperaturi, foto: Pexels

Met Office, serviciul meteorologic din Marea Britanie, a declarat vineri stare de urgenţă naţională şi a emis o avertizare de ''căldură extremă'' pentru anumite regiuni din Anglia valabilă luni şi marţi săptămâna viitoare, când temperaturile ar putea atinge maxime record, informează Reuters.
 

''Temperaturi excepţionale, posibil record sunt preconizate pentru luni, apoi din nou marţi'', a anunţat Met Office pe pagina sa de internet.


''Nopţile ar putea de asemenea să fie excepţional de călduroase pentru Regatul Unit, în special în zonele urbane. Această situaţie ar putea avea impact pe scară largă asupra oamenilor şi infrastructurii''.


Cea mai ridicată temperatură înregistrată vreodată în Marea Britanie a fost de 38,7 grade Celsius, înregistrată în grădina botanică a Universităţii Cambridge pe 25 iulie 2019.

La începutul acestei săptămâni, Agenţia pentru securitate sanitară a Marii Britanii împreună cu Met Office au emis o alertă de nivel trei pentru unele regiuni din ţară, în urma căreia serviciile sociale şi sanitare trebuie să ia măsuri suplimentare pentru protejarea persoanelor vulnerabile.

Potrivit Met Office, alerta roşie, de nivel patru, este declarată ''când un val de căldură este atât de sever sau prelungit, încât efectele sale depăşesc sistemul sanitar şi de asistenţă socială.

La acest nivel, boli sau decese pot surveni şi în rândul persoanelor într-o formă fizică bună şi sănătoase, nu doar în rândul grupurilor de risc''.




Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii