Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

''Aceasta este o provocare!'' Avioane ruseşti au tras din spaţiul aerian ucrainean asupra unei aşezări din Belarus

ro

11 Mar, 2022 18:25 2618 Marime text
Avioane, imagine cu rol ilsutrativ, Sursa: pexels  Forţele armate ucrainene au anunţat că avioane ruseşti au tras vineri din spaţiul aerian ucrainean către o aşezare belarusă situată în apropierea frontierei cu Ucraina, în încercarea de a atrage Belarusul în războiul dus de Rusia împotriva Ucrainei, transmite Reuters.




Serviciul de frontieră ucrainean a primit la ora locală 14:30 (12:30 GMT) informaţia că un avion rus decolase de la un aerodrom din Belarus, a intrat în spaţiul aerian ucrainean şi apoi a deschis focul asupra satului Kopani.

 

''Aceasta este o PROVOCARE! Scopul este de a implica Forţele armate ale Republicii Belarus în războiul cu Ucraina!'', a spus Comandamentul Forţelor Aeriene ale Ucrainei într-o declaraţie online.




Armata ucraineană a precizat că alte două aşezări din Belarus au fost ţintite în cadrul aceleiaşi operaţiuni.

 

''Declarăm în mod oficial: armata ucraineană nu a planificat şi nu intenţionează să aibă vreo acţiune agresivă împotriva Republicii Belarus'', a menţionat serviciul de securitate ucrainean.




Într-un interviu televizat, vineri, ministrul de interne adjunct ucrainean Evgheni Ienin a declarat că Rusia încearcă să facă tot ce este posibil pentru a implica Belarusul în războiul său început în urmă cu 16 zile contra Ucrainei.

 

''De asemenea, înţelegem că guvernul belarus face tot posibilul pentru evita să se alăture acestui război''





Sursa: Agepres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii