Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:57 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Joe Biden, declarație despre tornadele devastatoare din SUA. Zeci de oameni și-au pierdut viața

ro

11 Dec, 2021 20:37 1826 Marime text




Tornadele care au făcut zeci de morţi în centrul Statelor Unite ale Americii sunt o "tragedie de neimaginat", a declarat sâmbătă preşedintele SUA, Joe Biden, transmite AFP, citat de Agerpres.




Liderul de la Casa Albă a scris pe Twitter că a fost ţinut la curent în legătură cu evenimentele de pe teren.

 

"Vom colabora cu guvernatorii (statelor) pentru a ne asigura că avem tot ce ne trebuie pentru căutarea supravieţuitorilor", a adăugat Joe Biden.


Cel puţin 50 de persoane şi-ar fi pierdut viaţa în urma unei serii de tornade devastatoare care au făcut ravagii în Kentucky şi alte state americane, vineri seară şi la primele ore ale zilei de sâmbătă. Guvernatorul din Kentucky, Andy Beshear, a declarat stare de urgenţă şi a anunţat că desfăşoară zeci de forţe de intervenţie în comunităţi.

În Tennessee, cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în urma intemperiilor, potrivit purtătorului de cuvânt al agenţiei statale pentru situaţii de urgenţă, Dean Flener.
 



Numărul morţilor ar putea fi "semnificativ", a declarat Beshear într-un interviu acordat postului local de televiziune WLKY . 
 
 
 
Bill Bunting, responsabil în cadrul Centrului de prognoză a furtunilor din cadrul Serviciului Naţional de Meteorologie, a declarat că cel puţin cinci state au fost lovite de tornade - Illinois, Kentucky, Tennessee, Missouri şi Arkansas.
 


 




 
 
Sursa: Agerpres

Sursa foto: Captură video TVR
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii