Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Furia naturii într-un port la Marea Neagră Tornadă filmată în largul coastei Novorossiysk, Rusia. Martorii au observat trei tornade simultan (video)

ro

10 Aug, 2021 17:14 2369 Marime text
  • Au existat mai multe tornade și doar în largul coastei Novorossiysk, port la Marea Neagră, Rusia, martorii au observat trei tornade simultan.
Putem defini tornadele ca fiind  un fenomen meteo foarte periculos. Când acest fenomen meteorologic, este observat de departe și tornada nu ajunge la țărm, iar atunci provoacă doar o anumită uimire în fața frumuseții și puterii naturii.

Însă, uneori, scurgerile de apă ajung pe coastă și pot provoca distrugeri destul de semnificative.

Duminică, 08 august 2021, au apărut tornade de-a lungul coastei Mării Negre din Caucaz. Mai mult, au existat mai multe tornade și doar în largul coastei Novorossiysk, Rusia, martorii au observat trei tornade simultan. Unul dintre ei a plecat spre coastă. 

Mai amintim că, în Rusia, o adevărată tornadă din ţânţari a fost suprinsă într-o localitate din regiunea Kamceatka, în Extremul Orient rus. Durează aproximativ două săptămâni, iar insectele care se adună în așa-numitele „tornade” sunt de fapt masculii care intenționează să se împerecheze.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Sursa foto-video: Youtube/ FA Climate, Weather and Atmosphere
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii