Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:22 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac cu armă albă la Sydney Cinci persoane au fost ucise, opt sunt spitalizate; atacatorul a fost omorât

ro

13 Apr, 2024 11:57 497 Marime text
Sydney. Sursă foto: Pexels
 
  • Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează Reuters şi AFP.
     
UPDATE ORA 11:30:

Cinci persoane au fost ucise sâmbătă după-amiază într-un atac cu cuţitul într-un mall din Sydney, în timp ce alte opt sunt spitalizate, între care şi un copil, au anunţat poliţia şi serviciile de urgenţă, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Poliţia a precizat că atacatorul a acţionat singur şi că până în prezent nu i-a stabilit identitatea. De asemenea, poliţia a precizat că nimic la locul atacului nu indică motivaţia agresiunii cu cuţitul, dar precizează că nu exclude o pistă „teroristă”. 

ORA 10:27:

Atac cu armă albă la Sydney: Un bărbat a fost împuşcat de poliţie

Un bărbat a fost împuşcat într-un mall din Sydney după ce mai multe persoane au fost înjunghiate, a anunţat poliţia din oraş, relatează Reuters şi AFP.

Serviciile de urgenţă au fost chemate la Westfield Bondi Junction cu puţin timp înainte de ora 16.00 (06.00 GMT), a precizat poliţia din statul New South Wales într-un comunicat.

„Oamenii sunt îndemnaţi să evite zona”, se menţionează în textul citat.

„Cercetările continuă în legătură cu incidentul şi nu există detalii suplimentare”, a mai precizat poliţia.


Serviciile de ambulanţă au declarat pentru AFP că un bărbat a fost împuşcat mortal de poliţie şi că probabil era vorba despre atacator.

Sute de persoane au fost evacuate din centrul comercial după incident, a relatat site-ul news.com.au. Canalul ABC a relatat că unele persoane au rămas blocate în interior.

Doi martori au declarat pentru Reuters că au auzit împuşcături.

„Chiar la 20 de minute după ce oamenii s-au grăbit să iasă din mall, am văzut echipe ale SWAT verificând străzile înconjurătoare”, a declarat un martor.


Unul dintre martori a spus că a văzut o femeie care zăcea la pământ înainte de a fugi să se adăpostească într-un magazin de bijuterii.

Poliţia din New South Wales a precizat că o operaţiune este în curs, a încheiat sursa citată.


Citește și:
Alertă la centrala nucleară Zaporojie! Rusia acuză armata ucraineană că ar fi lovit-o
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii