Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:52 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invazie în Ucraina Continuă luptele în regiunile Doneţk şi Lugansk

ro

07 May, 2022 16:23 1726 Marime text
Invazie în Ucraina, foto: Facebook/ Vitalie Cojocari

Războiul dintre Rusia şi Ucraina continua sâmbătă, 7 mai, cu lupte intense în regiunile Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, şi cu asedierea de către trupele ruse a oţelăriei Azovstal din oraşul Mariupol. 

Ofensiva rusă în Doneţk şi Lugansk continuă, a informat în ultimul său buletin de război Statul Major al armatei ucrainene, difuzat pe Facebook. Cu toate acestea, forţele ucrainene au reuşit să respingă opt atacuri în ambele regiuni separatiste, potrivit sursei citate.

La Herson, sub control rusesc, se observă pregătiri pentru o rupere de facto a regiunii din sudul Ucrainei. 

Serghei Aksionov, liderul prorus şi şeful aşa-zisului guvern autonom din „Republica Crimeea", provincie ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014, a declarat că regiunea Herson „a fost eliberată de naţionalişti" şi de „controlul Kievului", a relatat sâmbătă dimineaţa principalul organ de propagandă al Kremlinului, Sputnik, scrie Agerpres

În alte secţiuni ale frontului, unde s-au dat lupte grele în ultimele săptămâni, activitatea ruşilor s-a limitat la operaţiuni de recunoaştere militară şi la tiruri de artilerie, potrivit Statului Major ucrainean.

În regiunea Izium, de exemplu, de unde Rusia plănuieşte să avanseze serios către Kramatorsk pentru a încercui unităţile ucrainene din regiunea Donbas, au fost folosite drone pentru a detecta poziţiile defensivei ucrainene. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii