Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:41 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bursa din India a depăşit-o pe cea din Hong Kong, devenind a şaptea din lume

ro

14 Dec, 2023 20:56 813 Marime text
Sursa foto; Unsplash


 
  • Valoarea de piaţă a Bursei din India a depăşit-o pe cea a rivalei din Hong Kong, devenind a şaptea cea mai mare din lume, în condiţiile în care optimismul legat de perspectivele economice ale ţării este în creştere, potrivit Bursa.ro.

La finele lunii noiembrie, capitalizarea totală de piaţă a National Stock Exchange din India a fost de 3.989 miliarde de dolari, faţă de cea de 3.984 miliarde de dolari a Bursei din Hong Kong, conform datelor Federaţiei Mondiale a Burselor.

India a fost o piaţă remarcabilă în acest an, în regiunea Asia-Pacific, notează CNBC. Creşterea lichidităţii, mai multă participare internă şi îmbunătăţirea dinamicii în mediul macro global, pe fondul scăderii randamentelor titlurilor de stat americane, au stimulat toate pieţele de valori ale ţării.

De asemenea, cea mai populată ţară din lume se îndreaptă spre alegeri generale, anul viitor, iar analiştii prevăd o nouă victorie pentru partidul naţionalist de guvernământ Bharatiya Janata (BJP).

„Pentru alegerile generale, sondajele de opinie şi alegerile de stat recente indică faptul că guvernul în exerciţiu condus de BJP şi-ar putea asigura o victorie decisivă, care ar putea declanşa o tendinţă «bull» pe piaţă, în primele trei - patru luni ale anului, în baza aşteptărilor legate de continuitatea politicilor", sunt de părere strategii băncii HSBC, citaţi de CNBC.

 
 Citește și
Cel puţin zece morţi şi 25 de răniţi în urma coliziunii a două trenuri de pasageri (VIDEO)
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii