Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:53 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Incendiu pe un cargou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară. Anunțul oficial al Rusiei

ro

25 Dec, 2023 12:42 693 Marime text
foto. PixabayRusia a anunţat luni că muncitorii din serviciile de urgenţă au stins un incendiu pe un cargou spărgător de gheaţă cu propulsie nucleară din era sovietică, iar compania de stat care operează nava susţine că nu au existat răniţi şi sau o ameninţare pentru siguranţa reactorului, relatează Reuters, informează Agerpres.ro

Incendiul a izbucnit duminică într-una dintre cabinele navei fabricate în perioada URSS Sevmorput, care se află în prezent la cheu în oraşul Murmansk din nordul Rusiei, a anunţat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă.

Incendiul, care în momentul de maximă intensitate a acoperit o suprafaţă de circa 30 de metri pătraţi, a fost stins fără a provoca victime, a precizat ministerul.

"Incendiul a fost lichidat rapid", a anunţat Atomflot, proprietarul vasului, într-un comunicat. "Nu au existat răniţi", a mai menţionat sursa citată.

"Nu a existat nicio ameninţare la sistemele esenţiale de sprijin sau la sala reactorului", a precizat Atomflot.


Atomflot conduce flota rusă de spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară şi este o unitate a corporaţiei nucleare de stat Rosatom, notează Reuters.

Regiunea Murmansk, din nord-vestul Rusiei, are frontiere cu Finlanda şi Norvegia, precum şi cu Marea Barents şi Marea Albă.

Nava, care a fost dată în folosinţă în 1988 şi a trecut printr-o modernizare extinsă în urmă cu un deceniu, este singura navă rusească de transport spărgătoare de gheaţă cu propulsie nucleară, potrivit Rosatom.

Agerpres.ro 

Citește și: 

Cel puţin cinci oameni au murit şi 37 au fost răniţi, printre care 11 copii într-un atac cu rachetă în Ucraina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii