Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

În primul interviu după demisia din funcția de premier, Renzi susține că succesorul lui va avea un eșec

ro

12 Dec, 2016 17:34 1598 Marime text
Premierul italian demisionar Matteo Renzi a declarat luni că se așteaptă ca succesorul său, Paolo Gentiloni, să eșueze în una dintre principalele sale sarcini: asigurarea unui acord politic cu privire la funcționarea corespunzătoare a sistemului electoral, relatează DPA citată de Agerpres.

Regulile de votare sunt în prezent diferite pentru fiecare dintre cele două camere ale Parlamentului, ceea ce face să crească riscurile unor rezultate contradictorii. Președintele Sergio Mattarella a făcut din adoptarea unui sistem unitar o prioritate pentru noul guvern.

În primul său interviu după prezentarea demisiei săptămâna trecută, Renzi a prezis luni de discuții zadarnice cu privire la această chestiune, deoarece parlamentarii vor fi mai interesați să-și păstreze avantajele decât să adopte o reformă care ar deschide calea pentru noi alegeri.

„Știu că este scandalos, dar nu mă aștept la nimic altceva“, a declarat el pentru ziarul Quotidiano Nazionale.

Cu toate acestea, Renzi a declarat că se așteaptă la organizarea de alegeri legislative în luna iunie, indiferent care vor fi regulile de votare în vigoare după decizia din ianuarie a Curții Constituționale privind modificarea procedurilor de vot pentru Camera Deputaților.

„La următoarele alegeri, probabil în luna iunie, se va vota cu (existentul) sistem proporțional (pentru Senat) și cu Consultellum (legea pentru Camera Deputaților modificată de Curtea Constituțională)“, a spus el.

Gentiloni, care a fost văzut ca unul dintre membrii cei mai de încredere din guvernul care își încetează activitatea, va fi cu toate acestea un bun premier, a sugerat Renzi. „El are ceea ce este nevoie, se va descurca. Îi doresc noroc“, a spus el.


Sursa foto: EurActiv.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii