Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Igor Dodon l-a demis pe ministrul apărării Anatol Șalaru. Pledase pentru unirea Republicii Moldova cu România

ro

27 Dec, 2016 15:42 1922 Marime text
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un decret prin care l-a demis pe ministrul apărării Anatol Șalaru.


„Cu câteva minute în urmă am semnat decretul privind demiterea din funcție a ministrului 'de faimă proastă' Șalaru. Îi mulțumesc lui Mihai Ghimpu (liderul Partidului Liberal din Republica Moldova) pentru acest demers și îi sugerez să o facă și în raport cu ceilalți miniștri liberali din cabinetul actual”, a scris Dodon într-o postare pe Facebook.


Potrivit acestuia, un alt motiv care a stat la baza demiterii lui Șalaru o constituie politica deschisă a acestuia în favoarea NATO, precum și faptul că ministrul apărării a pledat în repetate rânduri pentru unirea Republicii Moldova cu România.

„Reamintesc că acest ministru este cel care a cochetat cu NATO, știind foarte bine că suntem o țară neutră conform Constituției Republicii Moldova, a favorizat și a stat în avangarda apariției tehnicii militare americane în Piața Marii Adunări Naționale de Ziua Victoriei, ceea ce nu poate fi calificat altfel decât provocare. A pledat și pledează deschis pentru unirea Republicii Moldova cu România. A disponibilizat numeroși profesioniști din sistemul de apărare și securitate de stat, înlocuindu-i cu persoane apropiate Partidului Liberal și ideologiei unioniste”, se spune în postarea lui Igor Dodon.


Sursa foto: dodon.md
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii