Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:34 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Gazprom a confirmat oficial că va livra gaze Republicii Moldova

ro

29 Apr, 2022 21:43 1108 Marime text
foto: unsplash/ Doris Morgan

Gazprom a confirmat oficial că va livra gaze Republicii Moldova şi în luna mai, chiar dacă autorităţile de la Chişinău n-au reuşit să realizeze auditul independent asupra datoriilor istorice, despre care furnizorul rus spune că ar depăşi 700 de milioane de dolari.

Potrivit unui comunicat al societății Moldovagaz „Gazprom a confirmat volumele de gaze naturale contractate pentru a fi furnizate Republicii Moldova în luna mai a.c.. Este vorba de 32 de milioane de metri cubi de gaze pentru malul drept al Nistrului şi 131 de milioane de metri cubi pentru malul stâng al Nistrului".

Moldovagaz mai transmite că livrările de gaze sunt planificate pe ruta tradiţională de transport, iar preţul calculat pentru luna mai este de 910 dolari pentru mia de metri cubi.

Iniţial despre continuarea livrărilor de gaze ruseşti în Republica Moldova şi în luna mai a comunicat Vadim Ceban, preşedintele Consiliului de administraţie al companiei Moldovagaz, într-un mesaj publicat vineri pe canalul său de Telegram, dând de înţeles că acordul dintre Gazprom şi Moldovagaz privind livrarea de gaze naturale nu va fi reziliat de la 1 mai, scrie Agerpres.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii