Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franța Poliția a tras cu gaze lacrimogene în centrul Parisului, contra celor care protestau după modelul ”Convoiului Libertății” (VIDEO)

ro

12 Feb, 2022 16:57 1649 Marime text
Protestele din Franţa sunt îndreptate împotriva regulilor care impun un permis de vaccinare pentru a intra în multe locuri publice şi vin după luni de demonstraţii regulate împotriva acestui permis la Paris şi în alte oraşe.



Protestatarii se inspiră din modul de a manifesta adoptat de omologii lor din Canada, care practic au paralizat întreaga activitate în capitala Ottawa şi au perturbat comerţul transfrontalier cu SUA.


Cu mai puţin de două luni înainte de alegerile prezidenţiale, guvernul preşedintelui Emmanuel Macron doreşte să împiedice ca protestele să se transforme în manifestaţii de amploare precum "vestele galbene" antiguvernamentale din 2018.




Mişcarea vestelor galbene, care a început ca un protest împotriva creşterii preţului benzinei, s-a transformat într-o revoltă mai amplă, care a cunoscut unele dintre cele mai grave violenţe de stradă din ultimele decenii şi a pus la încercare autoritatea lui Macron.






Poliţia a mobilizat peste 7.000 de agenţi, a înfiinţat puncte de control şi a desfăşurat transportoare blindate de personal şi camioane cu tunuri de apă pentru a se pregăti pentru proteste.



Autorităţile au permis desfăşurarea sâmbătă la Paris a două marşuri de stradă ale manifestanţilor anti-vaccin şi ale vestelor galbene.



Sursa: Agerpres 

Sursa foto-video: Youtube/ R.A Photography
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii