Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:42 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Franţa Noi alerte cu bombă la 14 aeroporturi regionale!

ro

20 Oct, 2023 18:49 883 Marime text
foto: Pexels Paisprezece aeroporturi regionale din Franţa au fost vizate vineri de alerte cu bombă, iar trei aeroporturi au fost evacuate, potrivit unor surse concordante, provocând o a treia zi consecutivă de perturbări în transportul aerian francez, înainte de vacanţa şcolară, informează AFP.

Potrivit unor surse aeroportuare, 14 platforme regionale sunt vizate, dintre care două au fost evacuate, Bordeaux (sud-vest) şi Beziers (sud).

Mai multe alte aeroporturi au primit mesaje ameninţătoare, printre care cel din Rennes (vest), care a fost de asemenea evacuat "ca măsură de precauţie", potrivit serviciilor de stat.

Este a treia zi consecutiv în care astfel de alerte perturbă funcţionarea unor aeroporturi, în timp ce vacanţa şcolară de Toussaint (Ziua Tuturor Sfinţilor) începe vineri seara în întreaga Franţă, scrie Agerpres.ro. 

Joi seara, ministrul francez de interne Gerald Darmanin a evocat 18 arestări în ultimele 48 de ore în legătură cu aceste alerte, care vizează de asemenea instituţii de învăţământ sau locuri turistice.

Aceste alerte se înmulţesc de mai multe zile în Franţa, în special după atacul jihadist în care a fost ucis profesorul Dominique Bernard, la Arras, în nordul Franţei.

Citește și:

FranţaO nouă alertă cu bombă la Palatul Versailles!

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii