Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Fostă miss din Italia, condamnată la închisoare pentru jigniri la adresa românilor

ro

18 May, 2018 09:26 2183 Marime text
O italiancă, fostă miss, s-a ales cu patru luni de închisoare pentru o jignire adresată poporului român pe o rețea de socializare. Postarea a fost publicată acum patru ani de Michela Bartolotta pe pagina personală de Facebook, scrie Digi 24.

În vârstă de 19 ani la acea vreme, italianca a reușit prin postarea sa să indigneze comunitățile de străini din Padova și a atras și atenția Justiției, iar tânăra a fost acuzata de distribuirea unor idei de ură rasială si etnică.

"Eu și poporul român nu ne vom înțelege bine niciodată, printre cur*e fără rușine, îngrijitoare în depresie și alte elemente urât mirositoare, necivilizate și needucate. Până la urmă tot vă extermin", este mesajul care i-a adus tinerei o condamnare la închisoare. 

Postarea a fost ulterior ștearsă și tânăra, câștigătoare a mai multor concursuri de frumusețe - Miss Muretto 2012 și Miss Bikini 2015, a încercat să-și justifice reacția spunând că a fost un moment cauzat de stresul cotidian, însă a fost prea târziu. Nici scuzele afișate pe vitrina magazinului în care lucra, nici evenimentele organizate pentru persoanele de naționalitate română nu au schimbat decizia judecătorului. Tatăl fetei și-a cerut scuze prin intermediul presei locale din Padova și a anunțat că la firma pe care o deține angajează 10 străini.

Sentința pentru postarea xenofobă a fost dată de Tribunalul din Padova după patru ani, pe baza unei legi din 1993. Și cei care au apreciat postarea riscă penalizări din partea autorităților.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii