Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:24 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Facebook a închis o rețea de conturi din România care se ocupa de promovarea lui Donald Trump

ro

06 Aug, 2020 21:57 1324 Marime text
Facebook a anunțat joi seară că a închis o rețea de circa 120 de conturi din România, care se ocupau de promovarea lui Donald Trump, se arată într-un raport al companiei americane. Potrivit rețelei sociale, persoanele din spatele rețelei se dădeau drept cetățeni americani, potrivit Digi24.

Rețeaua activa pe Facebook și Instagram pentru promovarea președintelui Donald Trump, precizează sursa citată. Ar fi vorba despre circa 120 de conturi, care între timp au fost închise, și care funcționau din România. 

Potrivit anunțului făcut de Facebook, acestea îl promovau pe Donald Trump în vederea realegerii lui.

Potrivit raportului publicate de Facebook, au fost înhise 35 de conturi de Facebook, 3 pagini și 88 de conturi de Instagram.

„Activitatea avea originea în România și se concentra pe SUA. Am descoperit această rețea în contextul investigației noastre privind comportamentul suspect, coordonat și neautentic de dinaintea alegerilor din 2020 în Statele Unite”, se precizează în raport. 

Compania americană mai spune că persoanele din spatele acestor conturi se dădeau cetățeni americani și amplificau conținutul lor, iar unii dintre ei se ocupau de pagini ai susținătorilor președintelui Trump.  

„Această rețea publica (conținut, n.red.) despre știrile și evenimentele din SUA, inclusiv despre alegerile care urmează în noiembrie, despre campania lui Trump și sprijinul care ar proveni pentru el din partea persoanelor afro-americane, despre ideologia conservatoare, convingeri creștine și Qanon (o organizație conspiraționistă de extremă-dreapta)”, se mai arată în raportul Facebook. 

Rețeaua socială a oferit și câteva exemple de postări ale acestei rețele:Potrivit sursei citate, aproximativ 1.600 de conturi urmăreau una sau mai multe dintre aceste pagini și aproximativ 7.200 de persoane urmăreau unul sau mai multe dintre aceste conturi de Instagram.

În total, în luna iulie, cele două platforme au dezactivat peste 1.000 de conturi identificate ca fiind „neautentice” în comportamentul lor, care vizau păcălirea publicului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii