Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dronă prăbușită în Marea Neagră! Oficialii SUA atenționează Moscova să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional

ro

15 Mar, 2023 15:34 1339 Marime text
Foto: Forțele Aeriene AmericaneOficiali americani i-au spus ambasadorului rus în SUA că Moscova trebuie să fie mai atentă când zboară prin spaţiul aerian internaţional, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, în urma prăbuşirii unei drone militare americane în Marea Neagră după ce a fost interceptată de avioane de luptă ruseşti, relatează Reuters citat de Agerpres.ro

Departamentul de Stat al SUA l-a convocat marţi pe ambasadorul Rusiei în SUA, Anatoli Antonov, pentru a-i transmite îngrijorările SUA în legătură cu acest incident, primul de la izbucnirea războiului din Ucraina în urmă cu peste un an.

"Mesajul care i-a fost transmis ambasadorului rus este că ei trebuie să fie mai atenţi atunci când zboară în spaţiul aerian internaţional în apropiere de proprietăţi americane care, din nou, zboară în moduri complet legale, desfăşurând misiuni în sprijinul intereselor noastre naţionale de securitate", a spus Kirby într-un interviu pentru CNN.

"Ei sunt cei care trebuie să fie mai atenţi", a adăugat el.


Kirby a afirmat de asemenea că drona de supraveghere MQ-9 nu a fost recuperată şi ar putea să nu fie recuperată niciodată, dată fiind adâncimea Mării Negre în zona unde a fost doborâtă.

"Nu a fost recuperată. Şi nu sunt sigur că vom reuşi să o recuperăm. Acolo unde a căzut în Marea Neagră apa este foarte adâncă. Prin urmare, încă evaluăm dacă pot exista încercări de recuperare. S-ar putea să nu existe", a declarat Kirby.


Pentagonul a spus că unul din avioanele ruseşti Su-27 a lovit marţi elicea dronei, făcând-o inoperabilă, în timp ce Ministerul Apărării rus a dat vina pe "manevrele bruşte" ale dronei pentru prăbuşire şi a precizat că aeronavele sale nu au intrat în contact cu dispozitivul.

Antonov, ambasadorul rus, a declarat că drona "se îndrepta deliberat şi provocator spre teritoriul rus cu dispozitivul de recepţie-transmisie oprit".

 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii