Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drona care s-a prăbuşit în Zagreb, după ce a survolat România şi Ungaria, avea o bombă. Rezultatele raportului balistic

ro

23 Mar, 2022 19:07 1600 Marime text
Drona ucraineană ce s-a prăbușit la Zagreb, Croația. Foto: Captură TwitterO examinare balistică a fragmentelor metalice ale unei drone militare care s-a prăbuşit în Zagreb, în urmă cu două săptămâni, indică faptul că aparatul avea o bombă, dar nu s-a putut ajunge la o concluzie definitivă cu privire la urmele de exploziv, a declarat miercuri, 23 martie, Parchetul din Zagreb, relatează Hina.



Nova TV a anunţat marţi seara, citând surse apropiate anchetei, că nu au fost găsite urme de exploziv pe piese ale vehiculului care a fost examinat.



Parchetul a declarat că a primit rezultatele examinării balistice şi doar rezultate parţiale ale examinării chimice şi fizice, adăugând că rezultatele examinărilor efectuate până acum nu sunt suficiente pentru o concluzie finală.



Procuratura a precizat că va continua ancheta în coordonare cu Centrul de Criminalistică, Departamentul de Investigaţii Criminale, Poliţia Militară şi agenţiile de informaţii.



Drona militară din epoca sovietică s-a prăbuşit în apropierea unui cămin studenţesc în cartierul Jarun din sud-vestul Zagrebului, la scurt timp după ora 23:00, pe 10 martie. Aproximativ 40 de maşini aflate într-o parcare din apropiere au fost avariate şi nu au fost înregistraţi răniţi. Drona a venit din Ucraina, după ce a survolat România şi Ungaria, state membre NATO, şi s-a prăbuşit în capitala Croaţiei, după ce a rămas fără combustibil, notează Hina.



Prim-ministrul croat Andrej Plenkovic a declarat săptămâna trecută că guvernul deţine informaţii fiabile şi verificate că vehiculul aerian fără pilot avea o bombă care cel mai probabil a explodat în subteran.


Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii