Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:27 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Trei persoane au murit într-un atac armat la Paris

ro

23 Dec, 2022 15:29 1516 Marime text
Franța: foto PexelsDouă persoane au murit după ce au fost lovite de gloanţe, vineri, la Paris, a anunţat Parchetul francez, precizând că au fost de asemenea rănite alte patru persoane, dintre care două se află în stare foarte gravă, informează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.ro

"A fost declanşată o anchetă pentru asasinat, omucideri intenţionate şi violenţe agravate", iar "investigaţiile au fost încredinţate districtului 2 al poliţiei judiciare", a precizat Parchetul.


Mai multe focuri de armă au fost trase în centrul Parisului cu puţin timp înainte de miezul zilei de vineri, rănind mai multe persoane, iar un bărbat a fost arestat, au anunţat înainte de aceasta surse din cadrul poliţiei.

Incidentul a avut loc pe strada Enghien, în arondismentul X, în centrul capitalei franceze.

Bărbatul arestat "ar avea între 60 şi 70 de ani", potrivit surselor din poliţie. El "a fost reţinut şi plasat în arest", potrivit parchetului, care a precizat că "identitatea lui este în curs de verificare". 

UPDATE: 

Incidentul armat de vineri din Paris, soldat cu cel puţin trei morţi, s-a produs la un centru kurd local, le-a declarat jurnaliştilor edilul arondismentului al X-lea din capitala Franţei, Alexandra Cordebard, unde a avut loc atacul, transmite Reuters citat de Agerpres.ro

"Incidentul armat a avut loc la un centru al comunităţii kurde situat pe Rue d'Enghien, precum şi la un restaurant aflat în faţa centrului kurd şi un coafor", a declarat Cordebard.


Bărbatul arestat ca urmare a incidentului din Paris era cunoscut de autorităţile franceze şi mai atacase o tabără de migranţi în urmă cu un an, a relatat vineri postul BFM TV.

Ministrul de interne Gerald Darmanin se va deplasa la scena atacului, după cum a anunţat chiar el pe Twitter. Oficialul francez a adăugat că gândurile sale se îndreaptă spre rudele victimelor, potrivit dpa.

Şi primăriţa Parisului, Anne Hidalgo, a adus un omagiu victimelor şi familiilor acestora şi a declarat că un serviciu de sprijin psihologic va fi stabilit în primăria arondismentului al X-lea.

Un bărbat a fost arestat şi este ţinut în arest după ce trei persoane au fost ucise şi patru rănite în centrul Parisului. 


 Agerpres.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii