Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:39 24 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Donald Trump, la Casa Albă pentru o întrevedere cu Barack Obama

ro

10 Nov, 2016 21:07 670 Marime text
Președintele ales al SUA, Donald Trump, a sosit joi la Casa Albă pentru o întrevedere cu președintele în exercițiu Barack Obama, relatează agențiile internaționale de presă.

Președintele american Barack Obama a vorbit cu președintele ales Donald Trump și l-a invitat să vină joi la Casa Albă. Potrivit DPA, cei doi lideri au o întrevedere cu ușile închise în Biroul Oval.

Donald Trump urmează să aibă joi după-amiază întrevederi cu lideri republicani din Congresul SUA, în timp ce vicepreședintele ales Mike Pence se întâlnește cu vicepreședintele american Joe Biden.

'Nu suntem mai întâi democrați sau republicani. Suntem mai întâi americani (...) Trebuie să ne amintim că formăm în realitate o singură echipă', a subliniat Barack Obama, cel de-al 44-lea președinte al SUA, care va părăsi Casa Albă la 20 ianuarie.

Insistând asupra importanței 'respectării instituțiilor, a legii' și 'a respectului reciproc', Obama și-a exprimat speranța ca miliardarul populist va fi fidel în spiritul primelor sale cuvinte — unire si liniște — după victorie.

Obama a menționat că "nu e niciun secret" că există diferențe de viziune destul de semnificative între el și Trump, însă a dat instrucțiuni echipei să-i facă tranziția acestuia cât mai ușoară.

"Tranzițiile de succes sunt ceea ce caracterizează democrația noastră," a afirmat Obama. " Voi face tot ce pot ca următorul președinte să aibă un mandat de succes", a adăugat el.

Președintele a mai spus că este mândru de Hillary Clinton și i-a mulțumit pentru activitatea depusă ca secretar de stat.

"Înainte de toate, suntem americani, suntem patrioți și ne dorim ceea ce este mai bun pentru țară", a precizat Obama, adăugând că speră că Trump va menține acest spirit în timpul perioadei de tranziție.

El a mai spus că SUA au nevoie de unitate, incluziune și respect pentru instituții.

Procesul transferului de putere se va încheia pe 20 ianuarie, când Trump va prelua oficial atribuțiile de președinte al SUA.

Ti-a placut articolul?

Comentarii