Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Doliu în Rusia! 71 de pasageri au murit după ce un avion s-a prăbușit

ro

11 Feb, 2018 20:55 1610 Marime text
Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbușit în Rusia, după ce s-a prăbușit în afara Moscovei, scrie AFP. Cursa regională a dispărut de pe radare la scurt timp după ce a părăsit aeroportul din Moscova către oraşul din apropiere de Munţii Ural, potrivit România TV.
 
Trei cetăţeni străini şi trei copii s-au aflat printre pasagerii avionului prăbuşit în Rusia.

Avionul de pasageri care s-a prăbuşit duminică în Rusia nu avea nicio problemă tehnică, iar piloţii nu au solicitat o aterizare de urgenţă, a anunţat compania aeriană Saratov Airlines, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Echipajul era experimentat, avionul era de încredere. Nu a fost semnalată nicio problemă tehnică. Echipajul nu a solicitat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Zukovski (n.a. - aflat la 40 de kilometri sud-est de Moscova)", a declarat purtătorul de cuvânt al companiei aeriene, Elena Voronova.

La manşa avionului care transporta 65 de pasageri pe ruta Moscova-Orsk se afla comandantul Valeri Ivanovici Gubanov, care avea peste cinci mii de ore de zbor la activ, dintre care 2,166 pe acest tip de aeronavă.

Aeronava Antonov An-148 a fost fabricată în 2010 şi a intrat în serviciul companiei aeriene în acelaşi an. Prima cursă a fost efectuată în iunie 2010, iar recordul privind timpul de zbor continuu, fără o revizie, a fost stabilit în 2011 - 400 de ore şi 45 de minute.

Între timp, autoritatea de aviaţie a Rusiei a constituit o comisie de anchetă formată din patru specialişti. Autorităţile au descoperit una dintre cutiile negre ale aeronavei Antonov An-148.

Ministerul rus pentru Situaţii de Urgenţă a cerut folosirea unor drone pentru analizarea zonei în care s-a prăbuşit avionul de pasageri, precizând că au mai fost descoperite două trupuri neînsufleţite printre rămăşiţe.

Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Moscova şi a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru a demara o anchetă, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, informează agenţia de presă rusă TASS.

Sursă: Captură Google Maps
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii