Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:27 14 05 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COVID-19 Noua tulpină de virus din India a ajuns în Marea Britanie

ro

18 Apr, 2021 10:17 937 Marime text
  • Noua tulpină de virus originară din India a fost identificată în Marea Britanie.

Institutul Public de Sănătate a comunicat că 77 de cazuri ale acestei noi variante, numită B1617, au fost depistate – 73 în Anglia și patru în Scoția.

Ștefan Dascălu, cercetător român la Oxford, a explicat cât de periculoasă este această nouă variantă de virus și cât de importantă este vaccinarea care și-a dovedit eficiența mai ales în prevenirea cazurilor grave, indiferent de ce mutație au fost provocate.

Cercetătorii sunt îngrijorați de faptul că această variantă nouă de virus ar putea fi mai infecțioasă decât celelalte existente.

"Ce face această tulpină detectată în India este că ambele mutații, ambele modificări, fie ele mici, au avut loc în proteina Spike care este responsabilă de atașarea virusului de celulele noastre și de infecție.

În India există la ora actuală un număr foarte mare de cazuri, potențial atribuite acestei noi tulpini care pare să fie mult mai infecțioasă și totodată îngrijorarea noastră este față de faptul că proteina Spike în această tulpină nouă are două modificări care pot influența eficiența vaccinurilor”, a declarat la Digi cercetătorul român.

Ti-a placut articolul?

Comentarii