Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:09 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conflict ruso-ucrainean. O nouă rundă de negocieri începe luni

ro

27 Mar, 2022 20:07 1239 Marime text
Masa negocierilor din data de 14 martie. foto:  Михайло Подоляк

Responsbilii ruși și ucrainenicare negociază un posibil acord de pace după conflictul militar și se vor întâlni luni, 28 martie, în Turcia pentru o nouă rundă de tratative. 

Negocierile ar putea dura trei zile, iar Turcia încearcă să medieze discuțiile în războiul ruso-ucrainean

Pe data de 10 martie, Turcia a mai găzduit o reuniune între miniştrii de externe rus şi ucrainean, Serghei Lavrov şi Dmitro Kuleba, încheiată fără rezultate concrete.

Începute cu întâlniri fizice între cele două delegaţii, negocierile ruso-ucrainene se desfăşoară în prezent online într-un ritm aproape zilnic și au recunoscut divergenţe semnificative.

Rusia cere în principal stabilirea unui statut de neutralitate pentru Ucraina, demilitarizarea acesteia, un statut oficial pentru limba rusă, recunoaşterea suveranităţii Rusiei asupra Crimeii anexate şi dreptul la autodeterminare al provinciilor separatiste proruse din Donbas.

Ucraina a manifestat o disponibilitate de compromis în privinţa unui statut de neutralitate, cu garanţii de securitate solide din partea Occidentului, nu însă şi în privinţa integrităţii sale teritoriale.

sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii