Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine a câștigat cel mai mare premiu loto din istoria Europei. O să rămâneți suprinși!

ro

18 Feb, 2023 10:58 1571 Marime text

Un grup alcătuit din 90 de jucători a ghicit toate cele şase numere extrase la o loterie din Italia, asigurându-şi un câştig record de peste 371 de milioane de euro (395 milioane de dolari americani). Acesta este cel mai mare jackpot acordat până în prezent după o extragere la o loterie din Europa, transmite vineri agenţia DPA.

Extragerea "Superenalotto" a avut loc joi seară. Câştigătorii - care au mizat câte 5 euro şi a căror identitate nu a fost dezvăluită - vor primi peste 4 milioane de euro fiecare.

Deşi loteria spaniolă de Crăciun "El Gordo" acordă premii în valoare de peste 2 miliarde de euro, jackpotul său nu creşte cu fiecare rundă rămasă fără câştigător. În plus, câştigurile sunt distribuite unui număr mare de jucători., scrie Agerpres.ro. 

În cadrul "Superenalotto" din Italia jucătorii trebuie să selecteze şase numere, de la 1 la 90. Nu a mai existat niciun câştigător la această loterie din mai 2021 - de aproape 21 de luni. Câştigurile au revenit unor jucători din 16 dintre cele 20 de regiuni ale Italiei.

Jackpotul care a stabilit un record mondial a fost acordat în noiembrie anul trecut, când un jucător din California, Statele Unite, a câştigat la o extragere a loteriei "Powerball" suma de 2,04 miliarde de dolari.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii