Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:18 01 08 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chişinău- Jurnal.md Corupția, cea mai gravă problemă pentru jumătate din populația Republicii Moldova

ro

27 Oct, 2014 13:52 1416 Marime text
Aproape jumătate din populația Republicii Moldova percepe fenomenul corupției drept cea mai gravă problemă a țării. Este concluzia unui sondaj realizat de Asociația Sociologilor și Demografilor.

Astfel, flagelul corupției se află printre cele mai îngrijorătoare probleme la momentul actual pentru 48 la sută dintre participanții la sondaj.

„Populația Republicii Moldova a început să conștientizeze că fenomenul corupției influențează asupra tuturor domeniilor sociale. Până acum, pe primele locuri se aflau doar problemele din blocul social. Oamenii credeau că doar salariile și pensiile mici sunt cele mai grave probleme”, susțin experții de la Asociația Sociologilor și Demografilor.

Peste 60 la sută dintre moldoveni sunt îngrijorați de creșterea prețurilor, 32 la sută - de salariile și pensiile mici, circa 29 la sută - de șomaj, circa 21% - de embargoul Rusiei la exporturile din Republica Moldova.

Sondajul a fost efectuat în perioada 11-20 octombrie 2014, pe un eșantion de 1063 de persoane din 71 de localități, iar marja de eroare este de plus minus 3%.

Ti-a placut articolul?

Comentarii