Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:59 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Centrala nucleară din Zaporojie, deconectată de la alimentarea electrică în urma unui bombardament rusesc

ro

08 Oct, 2022 12:43 1253 Marime text
Centrala nucleară. Foto: UnsplashCentrala nucleară din Zaporojie, ocupată din martie de Rusia, şi-a pierdut conexiunea la alimentarea electrică externă sâmbătă dimineaţa devreme în urma unui bombardament, a declarat societatea nucleară ucraineană Energoatom, acuzând de această situaţie Rusia, potrivit Reuters.

Energoatom a declarat că uzina îşi obţine în prezent electricitatea pentru a-şi acoperi propriile necesităţi de la generatoarele sale diesel pentru cazuri de urgenţă., scrie Agerpres.ro. 

"Generatoarele diesel s-au activat automat. Rezervele de carburant diesel disponibile pentru funcţionarea lor în acest mod vor fi suficiente pentru zece zile", a transmis societatea pe Telegram, subliniind necesitatea reparării şi restabilirii liniilor electrice ale uzinei, prin care se conectează la sistemul energetic.


"În această noapte, la ora (locală) 00:59, din cauza unui nou bombardament al trupelor ruse, ultima linie de alimentare cu energie electrică - linia Dniprovska de 750 de kilowaţi - a fost avariată şi deconectată de la sistemul de alimentare", indică Energoatom în postarea sa pe Telegram.


"În consecinţă, centrala nucleară din Zaporojie a fost deconectată complet", conform acesteia.


Potrivit acesteia, planurile de conectare a unităţilor energetice în condiţii de bombardament şi cu avarii la toate liniile sunt nerealiste.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii