Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
15:11 21 05 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce țară a ordonat dezinfectarea corespondenței din străinătate pentru a preveni răspândirea variantei Omicron

ro

18 Jan, 2022 21:29 707 Marime text

Poşta chineză le-a ordonat angajaţilor săi să dezinfecteze în mod sistematic corespondenţa sosită din străinătate, autorităţile invocând posibilitatea sosirii în ţară a tulpinii Omicron prin intermediul scrisorilor şi a coletelor trimise din Canada, relatează AFP.Autorităţile chineze se tem că politica lor "Zero Covid" va fi subminată de o serie de focare limitate de coronavirus.
Numărul de noi cazuri zilnice de coronavirus în China depăşeşte rareori pragul de 200.
La sfârşitul săptămânii trecute, capitala Beijing a raportat primul caz de coronavirus cu varianta extrem de contagioasă Omicron la o persoană care primise o scrisoare din Canada, pe care au fost găsite urme ale virusului.

Serviciile poştale din China au primit ordin să dezinfecteze "pe cât posibil" scrisorile şi coletele din străinătate. Angajaţii care intră în contact cu aceste obiecte sunt, de asemenea, invitaţi să primească o doză de rapel a vaccinului anti-COVID-19.
La rândul lor, cetăţenii sunt sfătuiţi să-şi reducă comenzile "din ţări şi regiuni cu risc crescut de COVID-19", a anunţat Poşta chineză într-un comunicat.
Corespondenţa internă va fi acum sortată separat, pentru a se evita orice risc de contaminare de la transporturile internaţionale.
Sursa: Agerpres

Sursa foto: Pixabay 

 
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii