Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul Skripal. 23 de diplomați ruși, expulzați din Marea Britanie

ro

14 Mar, 2018 20:39 1827 Marime text
23 de diplomați ruși au la dispoziție o săptămână pentru a părăsi Marea Britanie. Ei au fost identificați ca agenți nedeclarați ai serviciilor secrete ruse, a declarat premierul britanic, Theresa May.

Este una dintre cele mai dure măsuri anunțate după otrăvirea fostului agent Serghei Skripal.

Reacția Ambasadei Rusiei la Londra: „Pe 14 martie, ambasadorul rus Alexksandr Iakovenko, a fost convocat la Ministerul de Externe britanic, unde a fost informat că 23 de diplomați ruși au fost declarați personae non grata. Considerăm că această acțiune ostilă este complet inacceptabilă, nejustificată și lipsită de viziune. Întreaga responsabilitate pentru deterioararea relațiilor ruso-britanice revine actualilor lideri politici britanici”.

„Guvernul Marii Britanii a ajuns la concluzia că Rusia este cel mai probabil responsabilă pentru acest act nesăbuit şi dezgustător. Nu există altă concluzie decât aceea că Rusia se face vinovată de tentativă de omor împotriva domnului Skripal şi a fiicei sale şi a pus în pericol vieţile altor cetăţeni britanici din Salisbury, inclusiv pe cea a detectivului Nick Bailey. Marea Britanie va expulza acum 23 de diplomaţi ruşi care au fost identificaţi ca fiind agenţi de informaţii nedeclaraţi. Au doar o săptămână la dispoziţie să plece”, a declarat Theresa May.

Sursă: Digi 24
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii