Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Breaking News Risc crescut de radiații după ce alimentarea electrică a centralei nucleare de la Cernobîl a fost oprită din cauza acţiunilor militare ruse

ro

09 Mar, 2022 15:15 1647 Marime text
Operatorul ucrainean Ukrenergo a anunțat astăzi că alimentarea electrică a centralei nucleare de la Cernobîl şi a echipamentelor sale de securitate este complet tăiată din cauza acţiunilor militare ruse.

„Conform informațiilor Inspectoratului de Reglementare Nucleară de Stat: La ora 11.22 09.03.2022 a avut loc o întrerupere de urgență a PL 750 kV Cernobîl NPP - Kiev.
Ca urmare, toate obiectele „centralei nucleare de la Cernobîl” sunt distruse.
[⚠] La fața locului sunt pornite generatoarele diesel de urgență pentru a asigura sisteme de alimentare importante pentru siguranță. În condiția lucrării imediate, furnizarea motorinei la generatoarele motorină va fi suficientă pentru 48 de ore.
[☢] Întreruperea centralei nucleare de la Cernobîl permite controlul parametrilor de securitate nucleară și radiațiilor la instalațiile întreprinderii.
[❗️] Conform informațiilor NEK „Ukrenergo”, operațiunile de luptă din regiune sunt imposibile pentru lucrările de reparație pentru refacerea furnizorului de energie a companiei“ - au transmis reprezentanții NPC Ukrenergo pe Facebook.


De asemenea, compania nucleară ucraineană Energoatom a transmis la rândul său miercuri că ar putea fi eliberate substanţe radioactive de la Cernobîl din cauză că nu mai poate răci combustibilul nuclear folosit după ce alimentarea cu electricitate a centralei a fost afectată, potrivit Reuters citat de Agerpres.ro.

Lucrările pentru repararea conexiunii şi restabilirea alimentării cu electricitate a centralei, care este ocupată de trupe ruse, nu au fost posibile din cauza luptelor în derulare, a precizat Energoatom.

Ministrul ucrainean al Energiei, Herman Haluşcenko, a declarat că autorităţile nu ştiu nivelul radiaţiilor de la Cernobîl, din cauză că nu pot afla ce se întâmplă acolo în contextul în care centrala este sub controlul trupelor ruse.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii