Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:30 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Avion militar american, prăbușit în Mediterana. Armata SUA anunță moartea tuturor celor de la bord!

ro

12 Nov, 2023 20:50 1533 Marime text

Sursa foto: Pixabay



 
  • Cinci militari au murit în urma prăbuşirii unui avion american în Marea Mediterană în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică Comandamentul european al armatei americane (EUCOM), potrivit Agerpres

''În timpul unei misiuni de rutină de realimentare în cadrul antrenamentelor militare, un avion militar american care transporta cinci militari s-a prăbuşit în Marea Mediterană. Toţi cei cinci militari de la bordul aeronavei au murit'', a precizat EUCOM într-un comunicat.


Armata americană anunţase accidentul, care a avut loc ''în seara zilei de 10 noiembrie'' în estul Mediteranei, fără a oferi iniţial informaţii despre soarta persoanelor de la bord.

EUCOM nu a precizat modelul aeronavei implicate sau de unde venea, dar Statele Unite au desfăşurat recent un portavion în regiune pentru a descuraja orice tentativă de escaladare a războiului dintre Israel şi Hamas într-un conflict regional.

''Jill şi cu mine ne rugăm pentru familiile şi prietenii care au pierdut o persoană dragă - o parte din sufletul lor", a declarat preşedintele american Joe Biden într-un comunicat. ''Întreaga noastră naţiune le împărtăşeşte durerea''.


După atacul Hamas din 7 octombrie, Washingtonul a oferit sprijin militar Israelului şi şi-a consolidat forţele din regiune cu portavionul USS Gerald R. Ford şi alte nave de război.

Citește și
Forțele aeriene germane, Luftwaffe aduc în România patru avioane de luptă Eurofighter
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii