Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:41 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 1. Avalanșă în Italia A fost identificat și al treilea cetățean român

ro

21 Jan, 2017 12:11 1689 Marime text
Patru persoane în viață au fost salvate în noaptea de vineri spre sâmbătă de sub zăpadă și dintre dărâmăturile hotelului italian distrus miercuri de o avalanșă, numărul supraviețuitorilor care au fost salvați ajungând la 9, conform pompierilor italieni, transmit Reuters și AFP, citați de Agerpres.

Cele patru persoane, două femei și doi bărbați, au fost extrase dintre dărâmăturile hotelului Rigopiano în cursul nopții, după lungi ore în care salvatorii au săpat în troiene cu maximă precauție pentru a nu surpa pereții de zăpadă peste zonele în care au rămas pungi de aer și în care se aflau supraviețuitorii.

O persoană în viață găsită vineri și probabil rănită, conform presei italiene, urmează să fie scoasă dintre dărâmături, informează AFP.

În cursul zilei de vineri au fost salvați patru copii și o femeie. 

Purtătorul de cuvânt al pompierilor, Luca Cari, a declarat pentru Reuters că în timpul nopții au fost recuperate și cadavrele a două femei, numărul deceselor confirmate ajungând la 4. Probabil încă 15 oameni, deopotrivă turiști și angajați ai hotelului, sunt dispăruți.

Un adevărat "tsunami" de zăpadă a lovit miercuri hotelul de patru stele Rigopiano, distrugând clădirea de patru etaje din parcul natural Gran Sasso, din inima Italiei. În momentul în care a lovit avalanșa, în hotel se aflau aproximativ 30 de persoane. 

Presa italiană a anunțat sâmbătă dimineața că salvatorii au mai auzit și alte voci de sub dărâmături, dar locația exactă a acestor supraviețuitori este greu de găsit. Deocamdată această informație nu a fost confirmată de reprezentanții salvatorilor. "Echipele de salvare vor continua să sape zi și noapte până vor fi găsiți toți cei dispăruți", a declarat Luca Cari.

UPDATE 1, ora 13.15

Autoritățile italiene au confirmat că a fost identificat și cel de-al treilea cetățean român minor victimă a avalanșei din Italia, acesta fiind în prezent sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara, informează Ministerul Afacerilor Externe.

„În continuarea informațiilor transmise până la acest moment referitor la cei trei cetățeni români afectați de avalanșa care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, vă informăm că autoritățile italiene au confirmat că a fost identificat și cel de-al treilea cetățean român minor. Acesta este în viață și se află în prezent sub îngrijiri medicale la spitalul din Pescara. Reprezentanții unității medicale au confirmat că starea de sănătate a celor trei cetățeni români este bună și aceștia se află în afara oricărui pericol'', se arată într-un comunicat al MAE.

Sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii