Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:17 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atac asupra unei biserici creștine, în Istanbul. O persoană a murit în incident

ro

28 Jan, 2024 13:15 785 Marime text

Sursa foto: Wikipedia



 
  • Cel puţin o persoană a murit într-un atac armat care a avut loc în interiorul unei biserici catolice din Istanbul, cel mai mare oraş ca populaţie din Turcia, în timpul slujbei de duminică, au informat autorităţile turce, transmit EFE şi AFP, porivit Agerpres.

Doi atacatori mascaţi au atacat duminică biserica italiană Sfânta Maria din Istanbul, în urma atacului o persoană a decedat, a anunţat ministrul de interne turc Ali Yerlikaya, potrivit AFP.

Atacul s-a produs la ora locală 11:40 (08:40 GMT) în cartierul Sariyer din Istanbul, a anunţat ministrul pe reţelele sociale.

„Două persoane mascate au deschis focul împotriva lui C. T., care se afla printre persoanele care asistau la slujbă şi, din păcate, şi-a pierdut viaţa", a adăugat ministrul turc, fără a oferi alte detalii despre identitatea persoanei decedate. "A fost deschisă o amplă anchetă pentru a-i reţine pe atacatori. Condamnăm energic acest act laş", a adăugat Yerlikaya.


Potrivit postului turc T24, atacatorii au intrat în biserică în timpul slujbei, cu chipurile acoperite cu măşti de schi şi au deschis focul asupra enoriaşilor, provocând moartea unei persoane, pe care au împuşcat-o în cap, după care au fugit.

Cu toate că postul T24 a relatat că au existat şi răniţi, autorităţile nu au confirmat informaţia.
 
 Citește și
„România depune, alături de aliați, toate eforturile pentru o navigație sigură în Marea Neagră.”
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii