Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproape 100 de copii au murit în invazia Rusiei. Declarația preşedintelui ucrainean într-un discurs în Parlamentul Canadei

ro

15 Mar, 2022 20:38 1178 Marime text
Președintele Ucrainei Foto captură video Facebook Volodomir ZelenskiAproape 100 de copii au murit în invazia Ucrainei de către Rusia, a declarat marţi, 15 martie, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski într-o videoconferinţă cu parlamentarii canadieni, adăugând că oraşul Mariupol a rămas fără mijloace de comunicare şi aproape fără mâncare şi apă, relatează Reuters.



''În prezent 97 de copii au murit în timpul acestui război'', a afirmat Zelenski a spus în intervenţia sa.



''Ei distrug totul: complexe memoriale, şcoli, spitale, complexe de locuinţe. Au ucis deja 97 de copii ucraineni. Nu cerem mult. Cerem dreptate, un sprijin real'', a spus preşedintele ucrainean.



Discursul lui Zelenski a început şi s-a încheiat cu ovaţii ale parlamentarilor canadieni. Preşedintele ucrainean a reiterat că atât Canada cât şi alte ţări occidentale ar trebui să impună mai multe sancţiuni asupra Rusiei şi să facă mai mult pentru a ajuta Ucraina, inclusiv prin impunerea unei zone de excludere aeriană deasupra Ucrainei.



''Câte rachete de croazieră trebuie să cadă asupra oraşelor noastre?'', a întrebat Zelenski, în timp ce a reluat apelul pentru zona de excludere aeriană.



Ţările occidentale au acţionat rapid pentru a izola Rusia de comerţul mondial şi sistemul financiar global ca urmare a invadării Ucrainei, dar guvernul SUA a exclus o zonă de interdicţie aeriană despre care apreciază că ar fi un risc de conflict direct cu arme nucleare cu Rusia.



Mariupol ''a rămas fără căldură sau apă caldă, fără mijloace de comunicare, aproape fără mâncare, fără apă'', a adăugat Zelenski, care urmează să se adreseze Congresului SUA miercuri.


După discursul său de marţi, parlamentarii canadieni din ambele părţi ale eşichierului politic şi-ai exprimat sprijinul pentru Ucraina.

Sursa Agerpres
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii