Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
16:54 20 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ample operațiuni de salvare în Turcia după ce un imobil s-a prăbușit în Malatya (VIDEO)

ro

10 Nov, 2021 09:18 627 Marime text
Douăzeci şi una de persoane au fost salvate marţi în urma prăbuşirii unui imobil în Malatya, în estul Turciei. Din fericire nu a fost înregistrat niciun deces la finalul operaţiunilor de căutare, informează miercuri AFP, citat de Agerpres.ro

"Operaţiunile de căutare şi de cercetare în clădirea prăbuşită la Malatya s-au încheiat. Slavă Domnului, nu există nicio victimă", a notat miercuri, pe Twitter, ministrul turc al afacerilor interne, Suleyman Soylu.


Cu puţin timp înainte de aceasta, ministrul-adjunct de interne Ismail Catakli, care s-a deplasat la faţa locului, a declarat pentru presă că 13 persoane au fost scoase vii de sub dărâmături de echipele de salvare şi că alte opt au reuşit să iasă singure.

Cinci dintre persoanele salvate mai erau spitalizate în noaptea de marţi spre miercuri, fără ca viaţa lor să fie în pericol, a precizat guvernatorul provinciei Malatya, Aydin Barus. Înainte de aceasta, Barus a declarat că două dintre persoanele extrase de sub dărâmături au fost spitalizate la terapie intensivă.

O cameră de supraveghere a înregistrat impresionanta scenă, survenită cu puţin timp înainte de orele locale 17:00 (14:00 GMT), pe o stradă animată din centrul oraşului Malatya: un mic imobil se prăbuşeşte brusc, degajând un imens nor de praf. O maşină staţionată în faţa clădirii demarează în trombă, în tip ce trecători aleargă spre clădire pentru a veni în ajutorul celor prinşi sub dărâmături.

Peste 260 de membri ai echipelor de intervenţie au fost trimişi la faţa locului, potrivit Agenţiei guvernamentale pentru gestionarea catastrofelor naturale (AFAD), iar imobilul era luminat până noaptea târziu pentru a permite continuarea operaţiunilor.

Cauzele prăbuşirii nu au fost încă elucidate, însă lucrări erau în curs în clădire, au raportat mass-media şi responsabili locali.

Guvernatorul provinciei Malatya a afirmat că blocul s-a prăbuşit din cauza acestor lucrări.

Patru persoane - proprietarul imobilului şi trei persoane ce au efectuat lucrările - au fost arestate, a anunţat marţi seara biroul procurorului din Malatya, într-un comunicat.


Sursa: Agerpres.ro
Sursa foto+video: Youtube/​Disaster.420
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii