Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:36 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ample manifestații unioniste la Chișinău. Printre cei prezenți la eveniment se află și Traian Băsescu

ro

22 Mar, 2016 13:05 3224 Marime text
 
Acțiunile stradale de masă reîncep la Chișinău. Zeci de mii de oameni vor cere duminică Unirea cu România. Finalul de săptămână va aduce un întreg set de acțiuni legate Ziua Unirii Basarabiei cu România.
 
Pe 27 martie se împlinesc 98 de ani de când Sfatul Țării de la Chișinău a votat Unirea cu Țara. Pentru a rememora actul istoric din 1918, 1700 de delegați din toate localitățile Republicii Moldova vor forma un al doilea Sfat al Țării, for care își propune o majoritate clară în favoarea Reîntregirii până la aniversarea centenarului Unirii.
 
Toți delegații din Sfatul Țării se vor alătura Mișcării Civice Tinerii Moldovei într-o manifestație stradală de anvergură care va începe de la ora 13:00, din scuarul Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”. „Astăzi, la o distanță de 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România istoria se repetă și nimic nu mai poate sta în calea Reunificării. Suntem o adevărată forță și vom cere într-un glas realizarea celui mai firesc act din istoria românilor”, a declarat Anatol Ursu, președintele Mișcării Civice Tinerii Moldovei.
 
Manifestațiile încep de vineri la Chișinău, unde la Academia de Științe a Moldovei va avea loc cea de-a doua ediție a Congresului Diasporei Unioniste. Peste 100 de români de pe ambele maluri ale Prutului care trăiesc în prezent în străinătate vor formula strategii de implicare pe scară largă a Diasporei în realizarea Unirii în viitorul apropiat.
 
Delegațiile din România care vor participa la evenimentele de la Chișinău sunt constituite din reprezentanți ai Consiliilor județene, deputați, senatori, primarul Iașiului Mihai Chirica și fostul președinte al României,Traian Băsescu, care a depus recent o solicitare de primire a cetățeniei Republicii Moldova.



Sursa foto: rfi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii