Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:19 11 08 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat autorizarea vaccinului anti-covid Johnson & Johnson

ro

11 Mar, 2021 16:08 1712 Marime text
  • Vești noi despre vaccinul anti-covid Johnson & Johnson.
Agenţia Europeană pentru Medicamente a recomandat joi autorizarea utilizării în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson & Johnson împotriva coronavirusului, semnalează dpa, potrivit Agerpres.

Acest vaccin necesită administrarea unei singure doze.

Zilele trecute, Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a declarat că, în eventualitatea în care şi Johnson&Johnson primeşte o recomandare pozitivă, în calendarul de livrări al dozelor se vor adăuga şi dozele pe care le va trimite această companie.

UPDATE:

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat acordarea unei autorizații pentru introducerea pe piață a vaccinului Janssen, ce poate fi administrat persoanelor cu vârsta de minim 18 ani.

După o evaluare amănunțită, Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) al EMA a concluzionat că datele privind vaccinul îndeplinesc criteriile de eficacitate, siguranță și calitate. Vaccinul Janssen este al patrulea vaccin recomandat în UE pentru prevenirea COVID-19.

Cu această ultimă opinie pozitivă, autoritățile din întreaga Uniune Europeană vor avea o altă opțiune de a combate pandemia și de a proteja viețile și sănătatea cetățenilor lor”, a declarat Emer Cooke, directorul executiv al EMA, adăugând: „Acesta este primul vaccin care poate fi utilizat ca doză unică ”.

Analiza datelor din studiile clinice arata o reducere de 67% a numărului de cazuri simptomatice COVID-19, după 2 săptămâni, la persoanele care au primit vaccin COVID-19 Janssen (116 cazuri din 19.630 persoane), comparativ cu persoanele cărora li s-a administrat placebo (348 din 19.691 persoane).

Efectele secundare ale vaccinului COVID-19 Janssen din studiu au fost de obicei ușoare sau moderate si tranzitorii, durata lor fiind de maxim cateva zile.

Siguranța și eficacitatea vaccinului vor continua să fie monitorizate pe măsură ce va fi utilizat în întreaga Uniune Europeană, prin sistemul de farmacovigilență al UE și studii suplimentare efetuate de către companie și autoritățile europene.
Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?

Comentarii