Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE Afganistan Explozie într-o moschee din Kabul

ro

21 Nov, 2016 10:47 1728 Marime text
O explozie s-a produs în interiorul unei moschei din Kabul, a informat astăzi postul 1TV, citat de DPA.
 

Reuters citează o oficialitate din poliția afgană care a transmis că a fost vorba despre un atentat sinucigaș cu bombă comis asupra unei moschei șiite și că există victime.
 
Mai multe vehicule ale poliției preluau răniții și îi transportau la spitale din capitala afgană, a relatat 1TV.

UPDATE
Cel puțin 27 de oameni şi-au pierdut viaţa, în timp ce alţi aproximativ 35 au fost răniți în explozia de astăzi din lăcaşul de rugăciune șiit din Kabul după ce un atacator sinucigaș s-a detonat în mijlocul credincioșilor, a informat poliția din Kabul, citat de DPA.
 
Atacul s-a produs în timpul dimineții (07:30 GMT). Atacatorul s-a aruncat în aer în mijlocul persoanelor care participau la o ceremonie religioasă șiită în moscheea Baqir-ul-Ulum.
 
Printre victime se află și copii, a declarat Faraidon Obaidi, șeful departamentului de anchete penale din Kabul. 'Urmează să stabilim dacă (în moschee) se aflau și femei atunci când atacatorul sinucigaș s-a aruncat în aer', a adăugat el.
 
Anterior, Ministerele de Interne și al Sănătății indicaseră un bilanț de opt morți și 17 răniți, iar ToloNews transmisese că în explozie și-au pierdut viața cel puțin 13 oameni și 30 au fost răniți. Potrivit DPA, insurgenții talibani au dezmințit orice fel de implicare în atac.
 
Potrivit martorilor citați de Xinhua în interiorul lăcașului de cult se aflau circa 300 de credincioși în momentul atacului, care a avariat grav moscheea. Atentatul sinucigaș nu a fost deocamdată revendicat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii