Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 14 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zi plină pentru Vlad Pascu, judecat pentru tragedia de la 2 Mai! A dat declarații la Tribunalul București într-un dosar de trafic de droguri

ro

06 Jun, 2024 16:23 843 Marime text


Tânărul acuzat pentru producerea tragediei din 2 Mai, Vlad Pascu, în timp ce i se judeca cererea de eliberare din arestul preventiv și plasarea sa în arestul la domiciliu, la Tribunalul Constanța, trebuia să se afle și la Judecătoria Medgidia, unde s-a judecat contestația față de sancțiunea primită de la Penitenciarul Poarta Albă, pentru abateri disciplinare. În schimb, acesta s-a aflat în București. 

Vlad Pascu, şoferul de 19 ani aflat sub influenţa drogurilor care ar fi omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, a fost adus joi la Tribunalul Bucureşti pentru a fi audiat în calitate de martor în dosarul lui Tudor Duma, zis "Maru", dealerul care îi furniza droguri, notează Agerpres.

Tudor Duma a fost trimis în judecată de DIICOT, în decembrie 2023, alături de fraţii Ştefan Ciprian Constantin şi Costin Anton Constantin, pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc, în formă continuată, deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu, în formă continuată.

Conform sursei citate, Vlad Pascu a relatat în sala de judecată că îl cunoaşte pe Tudor Duma de la vârsta de 14 ani, ei făcând parte din acelaşi anturaj de consumatori de droguri.

El a povestit că, într-o zi din aprilie 2023, a "prizat" la el acasă 10 grame de metamfetamină, droguri aduse de Tudor Duma, împreună cu o fată şi un alt prieten.

În plus, Vlad Pascu a declarat că, în aceeaşi zi, a venit acasă la el un dealer, care i-a vândut 40 de pastile de oxicodonă, însă era vorba de o tranzacţie programată dinainte. O parte din acele pastile de oxicodonă le-a consumat împreună cu prietenii lui.

Răspunzând întrebărilor puse de judecător, Vlad Pascu a explicat că pastilele de oxicodonă i-au fost aduse de un dealer poreclit "Doctorul", care lucrează la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi de la care a mai cumpărat Xanax în urmă cu patru ani.

După producerea accidentului din localitatea 2 Mai, în mass media a apărut un video clip filmat în locuinţa lui Vlad Pascu, în care el şi prietena lui, aflaţi sub influenţa stupefiantelor, îşi afirmau calitatea de consumatori de oxycodonă (drog de mare risc, opioid sintetic ale cărui efecte sunt, potrivit studiilor ştiinţifice, de două ori mai puternice decât ale heroinei), fiind vizibile efectele pe care drogurile le aveau asupra comportamentului lor.

Relevantă în acest sens este declaraţia dată de fată în faţa procurorilor.

"Referitor la videoclipul în care apar împreună cu Vlad Pascu spunând 'Noi nu suntem toxicomani, ci oxicomani', arăt că acesta a fost filmat în noaptea de 13 - 14 aprilie 2023, în adresa din Bucureşti, str. Tipografilor, nr. 29, la o petrecere organizată de Pascu, la care am participat eu, Tudor zis "Maru", Rareş Ion, o fată pe care nu o cunoşteam şi doi băieţi pe care îi ştiam vag. În acele împrejurări, Vlad Pascu mi-a dat oxicodonă şi o pastilă de metamfetamină. Când am ajuns eu, pe masa din camera lui era pisată mai multă oxicodonă, nu ştiu cam câte pastile, dar toţi am prizat de acolo. De altfel, toate foliile care apar în videoclip sunt folii de oxicodonă de 80 Mg, pe care el le desfăcea, le pisa şi ni le punea la dispoziţie să le prizăm. De asemenea, a luat mai multe capsule din nişte vitamine, le-a golit conţinutul, în ele a pus oxicodonă pisată amestecată cu pulbere de metamfetamină cristal şi încă ceva, dar nu ştiu ce, apoi mi-a oferit o astfel de capsulă şi a luat şi el una. Vlad considera aceste capsule formate din amestec drept ceva special şi de aceea mi-a oferit numai mie şi a luat şi el, fără să mai dea şi altora. După ce ne-am drogat în acest mod, ne-am plimbat cu Buggy Car-ul în zona Tipografilor şi ne-am urcat cu maşina pe linia ferată din zona Universităţii Româno-Americane", se arată în documentul DIICOT.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise

Citește și:
Dosarul 2 Mai Decizie definitivă pentru Vlad Pascu! Rămâne în detenție
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii