Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vine Poliţia după Tomescu, Vanghelici şi tovarăşii lor

ro

20 Oct, 2011 01:00 3770 Marime text
Şase dintre indivizii bănuiţi că ar face parte din lumea underground constănţeană îşi aşteaptă mandatele de executare, ce urmează să fie puse în aplicare de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, după ce magistraţii Curţii de Apel Constanţa i-au condamnat la pedepse cu închisoarea pe aceştia, pentru sechestrare de persoane. Nume cu greutate pe stradă, cei şase sunt Petrică Tomescu, zis Frumuşelul, Ionuţ Vanghelici, Vasilică Coşman, zis Lică, Daniel Zorică şi fraţii Stila şi Mitică Goşu.

După ce toţi acuzaţii, în afară de fraţii Goşu, au fost achitaţi de Judecătoria Constanţa, magistraţii Curţii de Apel, în completul format din vicepreşedintele instanţei, Adriana Ispas, şi judecătorii Dan Iulian Năstase şi Viorica Lungu, au dispus condamnarea celor şase. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă, astfel că este doar o chestiune de timp până se vor emite mandatele de executare a pedepsei. Pentru a pronunţa această hotărâre, Curtea de Apel a admis recursul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, a casat sentinţa primei instanţe şi, în urma rejudecării cauzei, i-a găsit vinovaţi pe cei şase suspecţi. Pedepsele au fost de câte doi ani de închisoare, urmând ca acestea să fie executate în regim de detenţie, în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Poarta Albă.

Povestea procesului

Amintim că, la începutul anului 2009, în luna februarie, Petrică Tomescu, Ionuţ Vanghelici, Vasilică Coşman, Daniel Zorică şi fraţii Goşu au petrecut 24 de ore în arest, în urma ordonanţei de reţinere emisă pe numele lor de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Ulterior, instanţa de judecată căreia cei şase au fost prezentaţi cu propunere de arestare preventivă a decis că nu sunt suficiente indicii şi temeiuri pentru ca pe numele lor să fie emise mandate pentru 29 de zile, aşa cum au cerut procurorii, astfel că a dispus eliberarea lor. Decizia a fost menţinută şi în recurs. La finalul unui proces ce a durat aproximativ doi ani, Judecătoria Constanţa a ajuns la concluzia că, în ceea ce îi priveşte pe patru dintre acuzaţi, faptele nu sunt probate, astfel că a dispus achitarea lor. Fraţii Goşu, însă, au fost condamnaţi cu suspendare. Procesul a ajuns în recurs la Curtea de Apel după ce procurorii au atacat sentinţa Judecătoriei. În urma deliberărilor, magistraţii acestei instanţe au decis în mod definitiv că toţi acuzaţii deferiţi justiţiei se fac vinovaţi de acuzaţiile aduse şi au dispus condamnarea lor la închisoare cu executare. Potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa la momentul la care dosarul a fost trimis în instanţă, în data de 28.01.2009, inculpaţii Stila Goşu, Mitică Goşu, Ionuţ Vanghelici, Petrică Tomescu şi Daniel Zorică, toţi din Constanţa, dar şi Vasilică Coşman, din Ovidiu, au fost reţinuţi pentru săvârşirea infracţiunilor de lipsire de libertate şi lovire şi alte violenţe. Conform anchetatorilor, în data de 3.12.2008, în jurul orei 19.00, aceştia ar fi atacat-o pe una dintre părţile vătămate din dosar, în zona Bingo, la Casa de Cultură. Procurorii au spus că victima ar fi fost înconjurată de acuzaţi şi apoi obligată să urce într-un autoturism Mercedes care a transportat-o la barul „Vânătorul", care îi aparţinea lui Petrică Tomescu, local unde a fost bătută cu pumnii şi picioarele. În cele din urmă, victima ar fi reuşit să ajungă la Poliţie, unde a depus plângere, iar cazul a fost preluat de poliţiştii de la Secţia 3. La rândul său, Stila Goşu a fost acuzat şi de şantaj, procurorii stabilind că, în perioada 3-5.12.2008, i-ar fi constrâns pe D.C. şi C.A. să-i restituie suma de 158.570 de lei. Cel care i-ar fi angajat pe presupuşii recuperatori ar fi fost administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa. Acuzaţiile au fost respinse de toţi suspecţii. Foarte interesant, pe parcursul desfăşurării procesului la Judecătoria Constanţa, individul care reclamase că a fost răpit şi bătut în barul Vânătorul şi-a retras plângerea.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • THE GODFATHER 20 Oct, 2011 14:48 IN SFARSIT ...Dna avocat D.L. ...CIOCU MIC!!!!!!!!!!