Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:37 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Veste bună pentru Khochaiche Khairallah Ismail 30 de kilograme de cocaină, introduse prin portul Constanţa

ro

23 May, 2016 00:00 1477 Marime text

 
Magistraţii Tribunalului Constanţa au înlocuit măsura arestului la domiciliu luată faţă de Khochaiche Khairallah Ismail cu măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile. Astfel, judecătorii constănţeni au dispus punerea în libertate a lui Khochaiche Khairallah Ismail.
 
Totodată, magistraţii i-au impus lui Khochaiche Khairallah Ismail respectarea următoarelor obligaţii, pe durata măsurii: „a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată instanţa cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la secţia de poliţie în a cărei raza domiciliază, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat“.
 
În timpul controlului judiciar, Khochaiche Khairallah Ismail are următoarele obligaţii: „1. de a nu depăşi teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a instanţei; 2. de a nu se apropia şi de a nu comunica cu inculpatul Akra Alain şi cu martorii din cauză“.

De asemenea, judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar ce a fost dispusă faţă de Akra Alain, măsură pe care o menţin pentru o durată de 60 de zile.

Decizia nu este definitivă.
 
Trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Structura Centrală, cetăţeanul libanez rezident în România Khairallah Ismail Khochaiche şi francezul de origine kuweitiană Alain Akra au fost puşi în libertate în septembrie 2015. Arestaţi preventiv la jumătatea lunii februarie 2014, cei doi sunt suspectaţi că ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină, care ar fi fost introduse pe teritoriul României prin portul Constanţa. Potrivit DIICOT, valoarea de piaţă se ridică la trei milioane de euro.
 
„Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I (n.r. Khairallah Ismail Khochaiche), cetăţean libanez rezident în România, şi inculpatul A.A. (n.r. Alain Akra), cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină, care a fost introdusă pe teritoriul României prin portul Constanţa, şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14 februarie, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent“, conform DIICOT.
 
„În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţa a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, se mai arată în documentele oficiale ale procurorilor.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?

Comentarii