Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:17 17 02 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Zeci de kilograme de cocaină, introduse prin Portul Constanţa? Recursul în casaţie, respins

ro

29 Apr, 2017 00:00 2666 Marime text
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României a respins, ca nefondat, recursul în casaţie declarat de Khairallah Ismail Khochaiche (cetăţean libanez rezident în România), suspectat că, împreună cu Alain Akra (francez de origine kuweitiană), ar fi intrat în posesia a 30 de kilograme de cocaină (în valoare de 3 milioane de euro), introduse pe teritoriul României prin Portul Constanţa.
 
În cauză, Khairallah Ismail Khochaiche a fost condamnat la zece ani şi două luni de închisoare, pentru trafic de droguri de mare risc, tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor (în referire la pistolul marca Walter, calibrul 4,5 mm, model CP88). Asta în timp ce Alain Akra a fost condamnat la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri de mare risc şi pentru tentativă la trafic internaţional de droguri de mare risc.
 
Cei doi au fost trimişi în judecată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în iunie 2014.
 
„Din probele aflate la dosar, rezultă că inculpatul K.K.I, cetăţean libanez rezident în România, împreună cu inculpatul A.A., cetăţean francez de origine kuweitiană, au intrat în posesia unei importante cantităţi de cocaină care a fost introdusă pe teritoriul României prin Portul Constanţa şi că au întreprins acţiuni în vederea scoaterii din ţară, pe cale maritimă, a unei părţi din droguri, prin acelaşi port, în cursul zilei de 14.02.2014, prin intermediul unor persoane neidentificate până în prezent. În data anterior menţionată, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante, ocazie cu care a fost capturată cantitatea de aproximativ 30 kg de cocaină. Valoarea de piaţă a drogurilor se ridică la 3 milioane de euro“, conform DIICOT.

Ti-a placut articolul?

Comentarii