Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O primă victorie în instanţă Veste bună pentru constănţenii care au credite în franci elveţieni

ro

09 Jun, 2015 00:00 13771 Marime text
Judecătoria Constanţa a luat prima decizie din judeţul nostru privind consolidarea francului elveţian la valoarea de la încheierea contractului de împrumut.
 

Mai precis, conform portalului instanţelor de judecată, în urmă cu puţin timp, instanţa mai sus precizată a obligat Bancpost SA să realizeze conversia în lei, la cursul de schimb LEU/CHF reglementat de BNR pentru data de 29.07.2008, a unui împrumut acordat în baza unui contract de credit, precum şi a tuturor costurilor (accesoriilor) acelui împrumut. Potrivit unor surse avocăţeşti, principalele argumente invocate în cauză au constat în „promovarea agresivă de către bancă a produselor în CHF, în condiţiile în care reclamanta nu avea nevoie şi nu s-a adresat, iniţial, băncii pentru acordarea unui credit în aceasta monedă (căci aceasta nu circula pe piaţa internă), suma împrumutată a fost pusă de bancă la dispoziţia reclamantei în lei şi în euro, şi nu în CHF“.
 
Mai mult decât atât, conform surselor mai sus amintite, banca nu ar fi respectat obligaţia de „informare a împrumutatului asupra riscului de hipervalorizare a monedei elveţiene şi aplicarea teoriei impreviziunii contractuale“. Hotărârea Judecătoriei Constanţa nu este definitivă, ci este supusă apelului în termen de 30 de zile de la comunicare.
 
Facem precizarea că am încercat să obţinem un punct de vedere de la reprezentanţii unităţii bancare, prin intermediul serviciului Info Center Bancpost, însă acest lucru nu a fost posibil.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Ion tzepesh 10 Jun, 2015 23:34 Se apropie franghia de par , si pt cea mai nesimtita si agresiva banca din romania...
  • paruba nicolae 10 Jun, 2015 15:43 bine ca sa rezolvat in final si eu sunt in postura aceasta cu credit in franci 2008