Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vârstele celor morţi de la 7 ani la 80 - Iată cele mai grave accidente ale lunii iulie, la Constanţa

ro

25 Jul, 2011 00:00 3648 Marime text
accidente_-_accident_moped.jpgUltimele două accidente rutiere grave au avut loc sâmbătă, în Valu lui Traian, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce a fost strivit de o maşină şi duminică, aproape de Topriasar, când patru persoane s-au ales cu răni grave, iar una dintre ele a murit pe loc.

De la începutul acestei luni, pe drumurile din judeţul Constanţa au avut loc mai multe accidente rutiere, în urma cărora zece persoane şi-au pierdut viaţa, iar altele au fost grav rănite. Cei care au murit au vârste cuprinse între 7 şi 80 de ani. În urma cercetărilor efectuate, lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au stabilit că unii dintre şoferii implicaţi în accidente se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. O altă cauză generatoare a fost neatenţia în conducere, precum şi traversarea prin loc nepermis.

Pe data de 21 iulie, în jurul orei 12.44, Dumitru Encică, de 50 de ani, din localitatea Viile, judeţul Constanţa, a condus un autoturism înmatriculat în Bulgaria, pe DC 49, sensul de mers spre Oltina. Din cauza neadaptării vitezei într-o curbă, după cum au stabilit poliţiştii de la Rutiera Constanţa, Encică a pierdut controlul volanului şi s-a răsturnat în afara carosabilului, din inerţie revenind pe carosabil, pe sensul opus de mers. În urma evenimentului rutier, a rezultat decesul conducătorului auto, care se afla singur în autoturism. Lucrătorii Serviciului Rutier spun că cercetările vor continua în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanţelor în care a avut loc accidentul. Pe data de 20 iulie, la ora 21.00, Gabriel Pascariu, de 41 ani, din localitatea Săcele, judeţul Braşov, a condus un autoturism, în localitatea Eforie Nord. La un moment dat, din cauza neasigurării la schimbarea direcţiei de mers prin viraj la stânga a intrat în coliziune cu o autospecială - ambulanţă, condusă de Eremia Negoescu, de 31 ani, pe aceeaşi direcţie de mers. Poliţiştii au informat că, la momentul producerii accidentului, ambulanţa avea semnalele acustice şi luminoase în funcţiune şi se afla în depăşirea autoturismului. „În urma impactului, autospeciala a fost proiectată pe sensul opus, unde a intrat în coliziune cu peretele unui imobil, distrugându-l pe o suprafaţă de aproximativ opt metri pătraţi. În urma accidentului a rezultat, iniţial, vătămarea corporală gravă a lui Constantin Zgurbea de 80 ani, - pacient in ambulanţă, care a decedat la spital". De asemenea, cu răni s-a mai ales şoferul ambulanţei, asistenta de pe autospecială, Iuliana Stoian, Gabriel Pescariu, de 34 de ani, Margareta Pescariu, tot de 34 de ani şi Bogdan M., de 3 ani. Pe data de 19 iulie, Răzvan Stan, de 19 ani, proaspăt posesor al permisului, a condus o motocicletă, pe strada Poporului, şi, din cauza vitezei excesive şi a lipsei de experienţă, a pierdut controlul motocicletei şi s-a răsturnat. La câteva ore diferenţă, Răzvan Stan a murit, în ciuda eforturilor depuse de medici. În accident a fost rănit şi Andrei Flavius Drăgan, de 21 de ani, pasager pe motocicletă. Surse bine informate arată că Răzvan Stan nu purta casca de protecţie pentru că i-a înmânat-o prietenului său Andrei Flavius Drăgan.

accidente_-_accident_rutier_microbuz_Piatra_054.jpg

Minor de 7 ani, lovit de Iveco

Tot pe data de 19 iulie, Constantin Igzare, din localitatea Arsa, a condus un Iveco, cu număr de înmatriculare C 48 ADA, aparţinând SC Ada Holding SRL, pe raza localităţii Cotu Văii către Albeşti. La un moment dat, conducătorul auto l-a surprins şi accidentat pe Mihai B., de şapte ani, care, potrivit poliţiştilor, s-a angajat în traversare părţii carosabile prin loc nepermis şi fără să se asigure. Minorul a ajuns în stare gravă la spital, însă, la scurt timp, a decedat. Pe data de 16 iulie, Dumitru Mihai Panaite a condus un automobil înmatriculat în Bulgaria pe raza municipiului Constanţa. Ajuns în zona Metro 1, şoferul l-a lovit mortal pe Adrian Golub. Oamenii legii au stabilit că Dumitru Mihai Panaite avea o alcoolemie de 0,23 la mie. Pe data de 12 iulie, Gheorghe Bârzan, în vârstă de 51 de ani, din Năvodari, a condus un autoturism Renault, CT 24 GRL, pe DJ 226, drumul care leagă Năvodari de Corbu. La un moment dat, Gheorghe Bârzan s-ar fi angajat într-o depăşire neregulamentară, într-o curbă deosebit de periculoasă, motiv pentru care a lovit în plin auto marca Seat, CT 76 STF, condus de Ilinca Jerca, în vârstă de 32 de ani, din Săcele. În urma impactului, şoferul Renault-ului a decedat pe loc. Bârzan avea permisul suspendat, ca urmare a depistării sale băut la volan. Potrivit poliţiştilor, la momentul producerii accidentului din 12 iulie, Bârzan avea o alcoolemie de aproape 2 la mie. Pe data de 6 iulie, Nelu Nechifor, de 34 de ani, din Constanţa, a condus un autobuz pe Bulevardul Aurel Vlaicu, dinspre strada Vârful cu Dor către Pod IPMC. În momentul în care a ajuns la intersecţia cu strada Cumpenei, şoferul autobuzului a efectuat viraj stânga şi nu a acordat prioritate unui autoturism condus de Marian Panciu, de 29 de ani, din Constanţa, care se deplasa dinspre Pod IPMC către strada Vârful cu Dor şi a intrat în coliziune cu acesta. În urma accidentului, a rezultat decesul conducătorului auto de 29 de ani. Marian Panciu băuse înainte de a pleca la drum, rezultatul alcoolemiei fiind de 0,90 la mie. Pe data de 1 iulie, Claudiu Iftimiciuc, de 27 de ani, din Constanţa, a condus un moped pe raza municipiului Constanţa. Ajuns la intersecţia dintre strada Alba Iulia cu Strada Verde, mopedistul nu a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere din respectiva intersecţie, motiv pentru care a lovit un autotren, condus de Andrei Petru Dănuţ, în vârstă de 23 de ani, din Hunedoara. În urma impactului, mopedul a explodat, iar Claudiu Iftimiciuc a murit carbonizat. Victima nu deţinea atestat de conducere şi avea o alcoolemie de peste 1 la mie. Ultimele două accidente rutiere grave au avut loc sâmbătă, în Valu lui Traian, unde un bărbat şi-a pierdut viaţa, după ce a fost strivit de o maşină şi duminică, aproape de Topriasar.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii