Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:41 18 02 2018 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Vameşii de la Agigea au dat iar lovitura

ro

26 Jul, 2013 00:00 698 Marime text
Ieri, inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în Bucureşti.
 
Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut 3.790 de huse pentru tablete şi telefoane mobile, precum şi 355 de brăţări şi lănţişoare din metal, cu însemnele Hermes, Paul Frank, Chanel, Louis Vuitton şi Versace, articole susceptibile a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 90.000 de euro.
 
Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi ale Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, autoritatea vamală a reţinut bunurile contrafăcute în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Ti-a placut articolul?

Comentarii